La volem en casa

El descobriment causà gran revol  i pronte la noticia aplegà a tots els racons , no només d’Espanya sino també del païs veï. I fon des de França a on actuaren en esbelluçada rapidea sospitosos del gran valor del bust. Dos semanes després del seu descobriment fon venuda per uns 40.000 francs (20€ mes o menys) acabant en el LOUVRE de Paris com gran tesor. Esta venda hui en dia en les lleis actuals haguera segut illegal pero en aquell llavors, apareix-que en un terreny privat i, per tant, l’amo del terreny tenia tot el dret de vendre-la al millor postor.

Puix en el LOUVRE passà els següents 44 anys fins que en 1941 després de que els nazis invadiren PariS i retiraren la figura del LOUVRE, el govern francés l’intercanvià en el govern espanyol per uns quadros del GRECO i de VELÁZQUEZ.

Pero no fon a parar a Elig sino al Museu del Prado a on va estar fins 1971 que passà a la colecció del Museu Arqueològic Nacional a on  continua ocupant un lloc privilegiat, impertorbable fins el dia de hui pese a la continua insistència de les autoritats d’Elig per portar-la de volta a “la seua ciutat natal”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *